Moderne koerier

Moderne koerier

Heel simpel gezegd, is een koerier een persoon die in opdracht werkt van een opdrachtgever. Hij bezorgt zo snel mogelijk kleine of grote hoeveelheden goederen. Als we terug gaan kijken naar de geschiedenis van een koerier merken we dat de eerste koeriers werkten in de tijden van het Oude Egypte. Ongeveer in 2400 v.Chr. waren er al koeriers die voor de farao’s regels en wetten gingen verspreiden in hun gebied. Dit systeem was toen vooral nog mondeling terwijl tegenwoordig de koeriers alleen maar kleine of grote pakketten bezorgen aan de geadresseerden.

Moderne koerier

Hoe koerierswerk van Milatrans.nl de dag van vandaag gebeurt? Men krijgt een aanvraag binnen om bijvoorbeeld een pakket van de ene naar de andere plaats te brengen in een zo snel mogelijk tempo. Voor de ene opdrachtgever is er spoed bij, terwijl voor de andere opdrachtgever precies op tijd moet worden gewerkt. Meestal volstaat het om één simpel telefoontje te plegen en binnen een bepaalde tijd staat de koerier voor op de stoep. Het kostenprijsje dat je alter zal moeten betalen, hangt natuurlijk af van een aantal factoren die meespelen. Misschien heeft de koerier tijd en dan zal je goedkoper uitkomen dan wanneer een zending als spoed staat genoteerd. De meeste bedrijven tellen dan wel door als een zending heel erg snel moet gebeuren.

Veelgevraagd beroep

De meeste mensen staat er echter niet bij stil dat het beroep van een koerier in Roosendaal een heel aantrekkelijk beroep is. Men heeft een zekere vrijheid tijdens het werk want men kan overal naar toe rijden. Het is vooral heel erg leuk werken als men de gevraagde deadline vlekkeloos heeft gehaald. Desalniettemin kiezen steeds minder mensen voor dit beroep omdat ze de druk en de stress die erbij komt kijken niet aan kunnen. Het is ook zo dat tegenwoordig veel grote bedrijven koerierswerk uitvoeren en de kleine bedrijven kunnen dan niet meer overleven.