Volg uw vloot

Volg uw vloot

Het vervoeren van spullen gaat op 5 manieren. Per weg, per zee, per lucht, per rails en per pijp. De manier van vervoeren wordt bepaald door de aard van het product en de bestemming. Grote producten worden vaak vervoerd over zee, mits deze naar de andere kant van de oceaan moeten zijn, anders worden deze producten op speciale voertuigen vervoerd over de weg. Vaak kleinere pakketjes die een grote afstand moeten afleggen worden vervoerd door cargo vliegtuigen.

 

Container schepen zijn verantwoordelijk voor een groot deel vervoeren over heel de wereld, deze immense schepen vervoeren wel duizenden containers per keer en vervoeren daardoor een zeer waardevolle vracht. De afmetingen van een dergelijk container schip varieert het grootste containerschip heeft een afmeting van 400 meter bij 60 meter. De lengte van een dergelijk schip is even lang als een heel rondje op de atletiek baan. Door de enorme grootte van deze schepen zijn deze ook onwijs zwaar. Dan is het knap dat deze schepen blijven drijven. De afstanden die deze schepen afleggen is per opdracht anders, maar met deze schepen worden meerder oceanen overgestoken.

 

Maar er zijn ook kleinere schepen die op kleinere afstand voorwerpen vervoeren. Vaak heeft een onderneming meerdere boten in het water en daarom fleet management zeer belangrijk. De vloot wordt hierdoor nou lettend in de gaten gehouden. Hier wordt ook de rit tijd en andere tijden in de gaten gehouden. Dit gebeurt door middel van gps tracking, hierdoor kan er ook gezien worden waar de boot zich begeeft. De route van de boot kan zo efficiënter worden gevaren. Deze volgsystemen volgen de boten over heel de oceaan. Deze systemen zijn er ook voor auto’s, vooral voor logistieke sector is dit erg handig, zo kan er nauwlettend de route in de gaten worden gehouden en kan deze worden aangepast zodat de bestuurder kan blijven doorrijden, bijvoorbeeld door een andere weg te nemen en zo de file ter vermijden